Recensies

Claudia Hoogeland 

“In 2017 besloot ik na 20 jaar weer te gaan rijden met het vooruitzicht om weer een paard te kopen. De stal waar ik graag wilde staan had ik al uitgekozen en mijn keus viel op Africhtingsstal van Buggenum.

Ik oktober 2017 heb ik mijn paard gekocht en zijn wij met open armen ontvangen en rondgeleid door Hanneke en Goof van Buggenum.

Maar daarna begon het, mijn lieve paardje zat strak onder de spanning en onze eerste keer rijden ging ook totaal fout. Vanaf het begin is er eerlijk tegen mij gezegd dat het een zware klus ging worden en of dat ik dat wel wilde. Maar belofte maakt schuld, dus ja we gingen er met zijn allen voor.

Samen met Hanneke hebben we besloten om Wietske in training te zetten. Vanaf dat moment namen Lisette Arends (van Paard & Professie ) en Hanneke het over van ons.

Lisette heeft Wietske geleerd om rust in haar hoofd te krijgen onder het zadel en Hanneke aan de longeerlijn. En dit alles op een paard vriendelijke manier zonder hulpteugels. En wij verzorgde Wietske met heel veel liefde en geduld.

Ook zijn wij gaan longeren met de hulp van Hanneke en hebben we geleerd om dat op een goede manier te doen. Dit alles om de stress uit Wietske te krijgen. Want als het even tegen zat dan maakte zij zich sterk, zette haar nek erop en vanaf dat moment was er niks meer met haar te beginnen. Precies wat er ook onder het zadel gebeurde toen ik voor het eerst op Wietske ging rijden.

Na maanden van training door Lisette en het longeerwerk vanuit onze kant en van Hanneke kon ik er zelf op. Eerst heel rustig door aan de longeerlijn te kijken hoe we op elkaar reageerde. En al vrij snel mochten we los rijden. Niemand had verwacht dat we met zijn allen zover zouden komen. Maar zonder de goede hulpen van Hanneke en Lisette was dat ook niet gebeurt. Ook de goede zorg voor mijn paard door Hanneke, Goof en Lisette, want Wietske was niet top fit, maar met de juiste voeding en ontspanning is het van een timide paard een prachtige trotse merrie geworden.

Op dit moment wordt Wietske nog bijgeschaafd door Lisette, want Wietske is eigenlijk nooit goed ingereden. Zo leert ze op dit moment hoe ze goed en ontspannen kan galopperen. En dat gaat met de week beter. Daarnaast heb ik zelf les met Wietske van Hanneke. De lessen worden op een hoog niveau gegeven wat voor iedereen duidelijk is. En als je het niet begrijpt kan je altijd terecht met vragen bij Hanneke. Mijn man krijgt longeerles van Hanneke, mijn man had geen ervaring met paarden, maar met de goede ondersteuning en lessen van Hanneke kan hij momenteel goed longeren. Ik ben heel blij met mijn keus voor Africhtingsstal van Buggenum.”


Maud Kochx 

 

“Een kleine twee jaar geleden kwamen mijn minishet (stokmaat 1.80 plus) en ik op Africhtingsstal van Buggenum, na een debacle op een andere stal, waar mijn jonge eigen fokproduct veel last van zijn nog steeds hard groeiende lijf had gekregen. Resultaat: een paard dat niet meer wilde meewerken en niet meer blij was en ik als amazone raakte daar compleet mijn zelfvertrouwen van kwijt.

Lessen van Hanneke van Buggenum alleen hielpen niet voldoende, dus hebben we de hulp van Lisette (Paard & Professie) ingeroepen, en het heeft heel wat voetjes in de aarde (en van de vloer, zie het voorbeeld hieronder) gehad voordat mijn Great Voice weer een beetje de blije gup werd die hij voorheen was.

Bijgaande foto’s laten duidelijk zien welke progressie hij heeft gemaakt, hij loopt er weer ontspannen overheen,en heeft hooguit aan het begin nog wat restjes van zijn ‘staakgedrag’ maar daar komt hij steeds makkelijker uit.

  

Resultaat: zowel paard als eigenaar zijn weer blij met elkaar.

Ook aan de longe loopt hij zonder hulpteugels fijn over de rug en is hij heel tevreden.

Alle lof voor Hanneke, Goof en Lisette voor de super begeleiding in moeilijke (en nu ook makkelijker) tijden.”

 

Comments are closed